13:30

P03 GIF Nike

Referat

Referat: P03 Tomelilla IF - P03 GIF Nike

Eftermiddagsmatch mot GIF Nike, förra mötet slutade 3-3 efter en härlig upphämtning från vår sida. Låg under med 3-0 när 25 minuter återstod.

Nu var det tid att ta nya tag efter en mindre lyckosam insats efter Kristianstads Arena cup.
På genomgången diskuterade vi att visa rätt karaktär o mod samt att vi körde en grundligare taktikgenomgång.

Precis som senaste mötet så drog matchen igång med ett böljande spel fram o tillbaka, då vi tog ut varandra genom att turas om att ha bolltapp, i halvlek står det 2-2 vilket känns rättvist med tanke på chanserna.
Pratade i halvtid om att försöka få till spelvändningar o mer längd i anfallen för att minska det böljande spelet.
Nike gick på med intensivare o högre press vilket vi fick svårt att spela oss ifrån, bra tillbakapressade dem första 15 minuterna med enstaka ströanfall så får Nike rättvist utdelning på både 2-3 o 2-4. Nu kändes det tungt, varpå vi flyttade fram vår press och började vinna boll högre upp i banan och kunde både reducera samt kvittera på två liknande bollar som damp ner bakom deras backlinje som stod högt vid båda våra mål.
Inte nog med detta, eftersom vi var inne i ett flow så passar vi på att även trycka dit segermålet efter ett olyckligt uppspel från deras målvakt.

Denna match var från första minut till sista ren Hawaii-fotboll rakt igenom, och i sådana matcher så är det laget med rätt inställning som vinner, och det är just det som fäller avgörandet, visst de var också upp med möjlighet till kvittering men vi hade ännu bättre läge i slutet på att utöka vår ledning.

Än en gång lyfter vi oss när det är som mörkast, många säger att det är ren tur o tillfälligheter.
Vi ledare menar att så länge ni tror på er så kan ni utföra stordåd.